Vergoeding

Ergotherapie wordt standaard voor 10 uur per jaar volledig vergoed vanuit het basispakket van alle zorgverzekeraars.

Wel zal jouw jaarlijkse eigen bijdrage (€385) door de zorgverzekeraar worden aangesproken, voor zover je deze nog niet hebt verbruikt. Heb je een hoger eigen risico met je zorgverzekeraar afgesproken, dan zal dit bedrag vanzelfsprekend hoger zijn. Daarnaast vergoeden sommige verzekeraars nog meer afspraken vanuit een aanvullend pakket. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.

De behandelingen die vergoed worden vanuit de basisverzekering, zal ik rechtstreeks declareren bij de zorgverzekeraars. Ergokracht heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Voor behandelingen buiten de vergoedingen om breng ik rechtstreeks €90 per uur in rekening. Bij een afspraak aan huis komt er een toeslag van €27 bij. Ik zal dit altijd duidelijk vooraf communiceren. Wanneer je van zorgverzekeraar verandert, is het belangrijk dit zo snel mogelijk aan mij door te geven. 

In principe werk ik met afspraken van een uur, tenzij we samen bespreken dat het anders wenselijk is. Meestal kom ik met de 10 uur vergoedde zorg goed uit.

Wanneer je onverhoopt je gemaakte afspraak niet kunt nakomen, is het belangrijk je minimaal 24 uur, maar liever 48 uur van te voren af te melden, zodat ik iemand anders in de gelegenheid kan stellen op die tijd een behandeling te volgen. Indien je zonder af te melden niet aanwezig bent op onze afspraak, zal ik altijd €35 in rekening moeten brengen, hiervoor ontvang je vanzelf een factuur via de mail. Wanneer je voor een tweede keer zonder afmelden niet aanwezig bent, ben ik genoodzaakt het particuliere tarief in rekening te brengen van €90 voor de gereserveerde tijd. Een geannuleerde of niet nagekomen afspraak is niet declarabel bij de zorgverzekeraar.