Verwijzing/DTE

Verwijzers kunnen rechtstreeks via Zorgdomein een verwijzing aan mij sturen. Ook kunnen ze contact met mij opnemen via de mijn mailadres of Siilo.

Je kunt ook zelf contact met mij zoeken, bij voorkeur via het aanmeld- of contactformulier op deze website. Mailen kan natuurlijk ook. Ook kan ik gebeld worden, maar ik zal doorgaans niet gelijk kunnen opnemen omdat ik aan het behandelen ben. Spreek dan duidelijk je naam en nummer in dan zal ik zo snel mogelijk terug te bellen. 

Je kunt bij mij terecht met een verwijzing van een (huis)arts, specialist of verpleegkundig specialist. Ook kun je zonder verwijzing bij mij terecht. Dit wordt DTE genoemd: “Directe Toegang Ergotherapie”. Ik zal dan een korte screening moeten afnemen om te beoordelen of ik zonder gegevens van een verwijzer kan behandelen. Het kan zijn dat uit de screening komt dat ik alsnog aanvullende gegevens van bijvoorbeeld een huisarts nodig heb. Ik ben verplicht om een verslag van de screening naar de huisarts te verzenden.

De screening duurt ongeveer een kwartier en moet live worden afgenomen. De screening wordt altijd volledig vergoed en gaat niet van de 10 uur vergoeding vanuit het basispakket af. Een verwijzing heeft mijn voorkeur, omdat een arts dan al beoordeeld heeft of ik aanvullende informatie nodig heb om te kunnen behandelen. Zo kunnen wij gelijk aan de slag.